Total
€ 16,90
€ 0,00
“Količina beljakovin, ki je vodila v zmanjšano nevarnost za možgansko kap je zmerna – gre za 20 gramov na dan,” je povedal avtor študije, dr. Xinfeng Liu, z univerze Nanjing na Kitajskem. V meta-analizi so preverili vse razpoložljive raziskave, v katerih so preučevali beljakovine v prehrani in nevarnostjo kapi – skupaj je bilo to 7 raziskav z 254489 udeleženci. V povprečju so imeli udeleženci z največ beljakovinami v svoji prehrani za 20 odstotkov manj možnosti, da doživijo možgansko kap kot tisti z najmanj beljakovinami v prehrani, in z vsakimi dodatnimi 20 grami beljakovin se je ta nevarnost zmanjšala za kar 26 odstotkov.
Prijavite se na e-novice, oglejte si naše najnovejše
ekskluzivne ponudbe in prejmite 15 % popusta ob prvem naročilu!
Leave a comment
You must be logged in to post a comment.